Sport & Ontspanningsmassage In Maastricht

Gepubliceerd dec. 05, 21
6 min read

Hotstone Stenen

Ontspanningsmassage In Maastricht - BeautyRelax Maastricht

Er zijn veel technieken. Een goede kennis van het lichaam is vereist. Dit is een massage voor sporters voor een betere sportprestatie of bevordering van herstel na een blessure. Stoelmassage wordt gegeven op een speciale, ergonomische stoel die wordt meegebracht door de masseuse of masseur. Er komt geen olie aan te pas. wat is een ontspanningsmassage.

Door stress en/of bijvoorbeeld een slechte werkhouding ontstaan er allerlei blokkades die kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals stijve en pijnlijke spieren. Tijdens de massage oefent de masseur druk uit met de ellebogen, handen, handpalmen en vingers op hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen, waardoor blokkades worden opgeheven en zwakke plekken worden versterkt.

Intuitieve Ontspanningsmassage - Maastricht

Ook bevordert het de energiedoorstroming en versoepelt het de spieren en gewrichten. Stoelmassage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten maar vermindert en voorkomt klachten zoals RSI en symptomen van stress. Het wordt daarom ook wel ingezet als massage bij bedrijven, omdat de werksfeer en prestaties erdoor kunnen verbeteren. sportmassage maastricht.

Intuitieve Massage TherapieSport & Ontspanningsmassage Maastricht

De massage richt zich op de chakra's, meridianen, marmapunten en auralagen (ontspanningsmassage technieken). Surya tantra wordt de massage binnen de Tantra genoemd. De massage richt zich op de mannelijke (Shiva) en de vrouwelijke energiestroom (Parvati) in het lichaam. Door deze bijeen te brengen ontstaat Prana, dat vervolgens over het lichaam wordt verdeeld.

Massagepraktijk Maastricht

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is dat de patiënt dit zelf meerdere malen per dag herhaalt, waarbij het gebruik van massagehulpmiddelen vaak de voorkeur krijgt of zelfs noodzakelijk is. Dit is een Chinese vorm van massage. Letterlijke betekenis: Tui=duw en Na=grijp. Dit wordt ook klassieke massage genoemd. De masseur maakt hierbij gebruik van onder meer: strijken, kneden en kloppen.

Een massagetafel kan opvouwbaar zijn of vast op de grond staan (massagepraktijk beginnen). Een typische goede massagetafel heeft de juiste breedte voor de masseur, is gemakkelijk schoon te houden, heeft een dik matras dat bestaat uit meerdere schuimlagen en een losse hoofdsteun om het hoofd van de massee te ondersteunen. Een extra massage rolkussen kan gebruikt worden om de massee in de juist te positioneren.

Massage Maastricht Centrum

Massagepraktijk Alt

Maastrichter Pastoorstraat 14, 6211 BV Maastricht
+31621153315
Maastricht Massage

Deze zijn licht in gewicht (soms niet meer dan 7kg) en zijn gemakkelijk mee te nemen. Om die reden worden stoelmassages vaak op locatie gegeven, zoals op kantoor, festivals, winkelcentrums en andere openbare locaties. Een goede massagestoel is gemakkelijk te verstellen in hoogte, maar ook bij het borstkussen, de zitting en de armleuningen.

Daarnaast kan het ook helpen om de juiste aroma's te verspreiden tijdens een massage. Het gebruik van een massagehanddoek helpt met het verwijderen van overgebleven massageolie of lotions van het lichaam van de massee nadat de massage voorbij is. Een kompresdoek is vaak niet groter dan 30 x 50cm en is daarmee ideaal om met warme kompressen een gezichts- of schoudermassage af te sluiten.

Massagepraktijk Beginnen

Een voorbeeld vinden we bij alleenstaande bejaarden. massee: degene die wordt gemasseerd.

Er bestaan veel massagetechnieken, die de masseur door elkaar gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hakken, kneden en strijken maar ook aan het gebruik van cups. Welke massagetechnieken het beste bij de massage passen hangt af van het doel van de massage en de kennis van de masseur. Wil je in grote lijnen kijken wat de verschillende technieken zijn lees dan verder.

Massagepraktijk Maastricht - Een Massage Doet Wonderen

Dit alles om je een beeld te geven hoe een massage eruit zou kunnen zien. Wat zijn de verschillen in de technieken Een ontspanningsmassage heeft bijvoorbeeld een zachte en rustige aanpak. Bij een een sport- of bindweefselmassage gaat het er wat steviger en soms pijnlijker aan toe. Er zijn ook massage technieken die diep inwerken op de spieren.

Deep tissue massage is hier een voorbeeld van. De technieken verschillen ook door bijvoorbeeld het gebruik van oliën. Bij een sportmassage gebruik je olie, terwijl bij een Zweedse massage helemaal geen olie nodig is (maastricht massage). Bij gebruik van massageolie kiest de masseur een olie die het beste overeenkomt met de behoefte van de cliënt.

Massage Maastricht - Massagesalon, Ontspanningsmassage

Massagepraktijk Alt

Maastrichter Pastoorstraat 14, 6211 BV Maastricht
+31621153315
Massage In Maastricht

Een ander verschil is de plek waar je de massage krijgt. Denk aan een massagetafel, een mat op de vloer of een massagestoel. De eerste twee plekken zijn voor uitgebreide massages. De laatste is voor een stoelmassage. Ik geef al mijn massages op een professionele elektrische massagetafel. Het bepalen van de juiste massagetechnieken Bij je eerste bezoek vul je een intake formulier in.

Denk hierbij aan allergieën, operaties, medicijnen etc. Als je medicijnen gebruikt: neem hier een overzicht van mee. Elke massage begint met een kort gesprek waarin ik je wensen en/of klachten bespreek. Met de informatie uit dit gesprek maak ik een behandelplan wat ik met jou bespreek. Indien nodig geef ik uitleg over de gebruikte massagetechniek(en).

Massagepraktijk Maastricht - Een Massage Doet Wonderen

Massage Praktijk MaastrichtCorry Massage

Houd er rekening mee dat om tot een goed resultaat te komen de eerste behandeling meestal een uur duurt. Overzicht van de technieken Hieronder een overzicht van massagetechnieken die ik gebruik. Bij elke techniek staat een korte uitleg. ontspanningsmassage – een vorm van massage puur gericht op ontspanning en rusthot stone massage – een warme ontspannende massageklassieke massage – een vorm van massage die op de spieren inwerkt maar ook ontspant (ontspanningsmassage technieken).

Aangezien de huid soms vastzit of stijf is kan dit soms licht pijnlijk zijn.sportmassage – massage met de focus op het versneld herstellen of losmaken van de spieren. bindweefselmassage – Een diep werkende techniek die het bindweefsel losmaakt. Dit zorgt dat de huid, spieren en organen beter gaan functioneren.medical taping – Het toepassen van rekbare tape die het herstel versnelt omdat het de spieren blijf ondersteunen na de massage.afslankmassage – een intensieve vorm van massage die gericht is op het verminderen van de omvang van je benen, billen, rug, buik en armen.fibromassage© – een rustige vorm van massage gericht op het verbeteren van de slaap en het verminderen van fibromyalgie klachtenDeep tissue massage – een massagetechniek die diep op de spieren inwerkt.

Gezichtsmassage Technieken

hoofdpijnmassage – een massage om de spieren van je hoofd te ontspannen. hotstone stenen. ontspanningsmassage limburg. Dit verlicht vaak hoofdpijnklachten en is heel ontspannendvoetreflexmassage – voetreflexmassage is een ontspannende vorm van massage. Hiermee masseer je niet alleen de voet maar ontspan je ook via de voet andere punten in het lichaam.Percussie therapie. Door middel van percussie wordt intensieve druk op het lichaam uitgeoefend wat een versneld herstel in gang zet.

Sport & Ontspanningsmassage MaastrichtOpeningstijden Sport & Ontspanningsmassage

Overleg dit even in geval van twijfel.

Massage In Maastricht

Hotstone StenenOntspanningsmassage - Massagesalon

Belangrijkste hulpmiddel massage: handen masseur Massagetechnieken verschillen van zacht strelen tot en met flink knijpen, kneden en drukken, rekken en trekken. Het belangrijkste instrument van de masseur? Handen! Een massage ondergaan is niet altijd aangenaam afhankelijk van de gebruikte massagetechniek. Het is daarentegen het resultaat dat telt. Over het algemeen voelt een massage fijn. massagepraktijk beginnen.

Massage en hiermee de aandacht voor uzelf en uw lichaam doen alleen al goed en komen de lichamelijke en geestelijke gezondheid ten goede. Massagetechnieken: fijne kneepjes van masseur Een heel scala aan massagetechnieken staat een masseur ter beschikking om u te verwennen, pijn te verminderen of nieuwe energie te geven.

Massagepraktijk BeginnenEen bekwame masseur zal weten welke massagetechnieken minder goed te combineren zijn met bepaalde medicijnen of aandoeningen.

Meer van Massage

Navigation

Home

Latest Posts

Chiropractie - Fitness - Yoga - Massage

Published Oct 18, 22
10 min read

Dry Needling Cursus

Published Oct 16, 22
10 min read

Vocal Release

Published Oct 04, 22
10 min read