Massage Gun En Het Nieuwe Normaal Op Massage Gebied

Published May 23, 21
10 min read

Massage Gezonde Ontspanning

Zo! Moeder blij, kind blij en papa zeker blij! Dank je wel Rebecca!”.(Mieke van Halsterwege, Leiderdorp) Wij zagen mensen binnenkomen, die bijna niet meer konden lopen en rechtop lopend de praktijk verlieten “Het zal ongeveer 1974 zijn geweest dat ik geplaagd werd door constante pijn in mijn rug. Omdat ik destijds in de buurt van Hoorn woonde, raadpleegde ik een orthopedisch arts in een ziekenhuis in Hoorn.

Hierdoor zou ik van de constante pijn worden verlost. Aangezien ik toen rond de 40 jaar oud was, zag ik daar geen oplossing in. Dus bleef ik pijn houden. Dat was niet alleen hinderlijk, maar ook pijnlijk. Met mijn vrouw boodschappen doen was haast niet mogelijk. Omdat ik een eigen bedrijf had, was in de ziektewet gaan geen optie.

Masseren Rotterdam

Fysiotherapie gaf toen geen verlichting meer. Toevallig sprak ik een zakenrelatie die mij meer dan een jaar eerder had verteld dat hij gekweld werd door rugpijn. Toen ik aan hem vroeg hoe het met hem ging, antwoordde hij dat hij volledig was genezen. Uiteraard vroeg ik hoe dat kwam. Hij vertelde dat hij in Amsterdam bij een zekere dokter Koekoek was geweest.

Iets waar toen in Nederland bijna niemand van had gehoord. Natuurlijk vroeg ik om het adres van deze man. Fysio Rotterdam. Maar mijn zakenrelatie zei dat ik beter naar diens broer kon gaan. Hij had een praktijk aan huis in Hilversum. Dat deed ik dan en echt… het leek wel een wonderdokter.

Massage Op Maat

Door onze veelvuldige verhuizingen heb ik met wisselend resultaat meerdere chiropractoren bezocht. Sedert 12 jaar bezoek ik Chiropractie Leiden en steeds met succes, waardoor ik mij op mijn huidige leeftijd van 78 jaar nog zeer goed kan bewegen (Fysio Rotterdam). In al die jaren dat ik bij Chiropractie Leiden onder behandeling ben heb ik verschillende chiropractoren als mijn behandelaar gehad.

Verschil Fysiotherapie, Osteopaat, ChiropractorUitleg Shiatsu - Pijnbestrijding

Ik hoop nog vele jaren te mogen leven waartoe Chiropractie Leiden zeker een goede bijdrage zal leveren”.(Een bijdrage van dhr. J.C.V. de Weijer, Leiden, 78 jaar) De gedachte van een kleine baby op de behandeltafel vond ik eerlijk gezegd eerst een beetje eng. “Al jaren word ik door de professionele handen van de chiropractoren van Chiropractie Leiden behandeld.

Masseren Rotterdam

Dus, om te voorkomen dat ze weer gaan opspelen en mijn dagelijks leven gaan bepalen, heb ik om de zoveel maanden een ‘beurtje’ nodig om me ‘op de been te houden’! Tot voor kort wist ik niet dat ook kinderen en baby’s door chiropractoren worden gezien. Sinds Rebecca Oliver bij Chiropractie Leiden is, valt het me op dat ik veel moeders met baby’s en (kleine) kinderen tegenkom.

Hij vertelde me dat kleine baby’s vaak last hebben van krampen en/of veel huilen (huilbaby’s) of een voorkeur hebben om op een bepaalde houding te liggen (met het hoofdje steeds naar maar één kant). Helemaal niet zo vreemd, zei hij, als men bedenkt wat zo’n baby allemaal meemaakt op de dag dat het geboren wordt.

Voor Een Massage Die Persoonlijk Is Afgestemd Op Jouw WensenDe gedachte van een kleine baby op de behandeltafel vond ik eerlijk gezegd eerst een beetje eng. Jeroen moest lachen: “neen, mevrouw Vermeulen, kleine baby’s en jonge kinderen worden op een hele andere manier benaderd! Daar hebben wij andere technieken voor! Waarom komt u niet volgende keer even kijken als uw dochter Peter meeneemt?”.

En mijn Petra, dacht ik, dus ook!”(Een bijdrage van mw. A. Vermeulen, 65 jaar. Leiderdorp) Slijtage aan de nekwervels waar niets meer aan te doen was… “Het was een hele teleurstelling toen ik de uitslag van het ziekenhuis kreeg over het onderzoek naar mijn klachten van een pijnlijke en steeds stijvere nek: slijtage aan de nekwervels waar niets meer aan te doen was en die alleen maar erger zou worden.

Deep Tissue Massage De Juiste Keus Voor Jou?

(De één had maandenlang geen hoofdpijn meer en de andere kon weer spelen en gitaarles geven). Zonder al te veel vertrouwen dus maar eens naar de chiropractor. Jeroen Postma zei meteen tijdens de intake (eerste kennismaking), dat hij de foto’s van het ziekenhuis zou opvragen om precies te kunnen zien wat er aan de hand was.

De nek kon wel soepel worden gehouden en de rugzenuwen zoveel mogelijk open gehouden om beklemming en uitval te voorkomen - Chiropractor Rotterdam. Dit gebeurde in 1998. Nu, 2012 en dus 14 jaar later, ben ik ondertussen 81 jaar en hoewel ik inderdaad niet genezen ben, kan ik goed leven met wat lichte stijfheid en wat pijn in de nekstreek.

Deep Tissue Massage De Juiste Keus Voor Jou?

En kijk me NU eens!”(Mw. Thera Jansen, Oegstgeest) Mijn linkerheup was al vijftien jaar geleden vervangen. “Op 26 oktober 2011 ben ik door dr. C.M.A. Henkes aan mijn rechterheup (voor de tweede keer) geopereerd (volgens de ‘Franse methode’) in het Haga Ziekenhuis in de Den Haag. Mijn linkerheup was al vijftien jaar geleden vervangen.

De eerste operatie vond plaats inhet Kennemergasthuis onder leiding van dr. Dr Haas van Dorssen (de traditionele methode, opzij). Rond mijn veertigste levensjaar begon ik herhaaldelijk behandeld te worden door fysiotherapie vanwege rugklachten. Een kennis raadde mij toen aan naar een Jeroen Postma te gaan, toen nog in Heemstede. Al snel concludeerde hij dat er foto’s gemaakt moesten worden van mijn heup.

Wat Is Het Verschil Tussen Fysiotherapie En Chiropractie

Nu, vijfentwintig jaar later, ben ik met kortere en langere tussenpozen onder behandeling bij Chiropractie Leiden. De chiropractor houdt me letterlijk en figuurlijk op de been, met raad, daad, inzicht, kennis en kunde! Ik ben je zeer dankbaar, Jeroen Postma…je bent een echte aanrader!”(Henny Slingerland, Leiderdorp, 69 jaar). Na een val met skeeleren ben ik met chiropractie in aanraking gekomen.

Ik bleef maar last houden van mijn rug en besloot daarom de chiropractor te bezoeken. Ik zocht Chiropractie Leiden op omdat verschillende familieleden goede ervaringen hadden gehad met de behandelingen van de chiropractoren van die praktijk. Ik was eerder al met een vriendin naar een andere chiropractie praktijk geweest, maar ben toen erg geschrokken omdat daar de aanpak mij nogal ruw leek.

Wat Is Het Verschil Tussen Fysiotherapie En Chiropractie

Ik ben namelijk kapster en dat is een beroep dat lichamelijk best zwaar kan zijn voor nek en schouders. Maar met een behandeling eens om de twee maanden, hou ik het goed! Ook heb ik al verschillende nieuwe mensen naar de praktijk verwezen, waaronder twee collega’s (Chiropractor). Ik blijf nog trouw komen want ik ben een tevreden patiënte”.(Mw.

Zaal, Rijpwetering, 39 jaar). Ik kom er altijd licht en soepel vandaan en heb daarom gekozen om nog in behandeling te blijven “Mijn eerste bezoek voelde meteen goed! Er werd goed notitie van alles en een duidelijk behandelplan uitgezet. Ik had al vele jaren last van lagerugpijn en zat vast tussen mijn schouderbladen en ben in 1992 door mijn fysiotherapeute naar Chiropractie Leiden verwezen omdat ze niet veel meer voor me kon doen.

Oedeemtherapie - Chiropractie - Chiropractie - Rugcentrum

Doordat veel onderzoeken bovendien niet helemaal goed in elkaar zitten blijven de uitkomsten omstreden. Wat geldt voor de voordelen van chiropraxie, gaat ook op voor de nadelen. Sommige onderzoeken suggereren dat chiropraxie negatieve effecten kan hebben (soms zo ernstig als een beroerte) maar dit is niet bewezen. De behandeling van een vaardige chiropractor wordt doorgaans gezien als veilig.

Massage Gezonde OntspanningWat Is Het Verschil Tussen Fysiotherapie En Chiropractie

Vergoeding chiropraxie Met een basisverzekering wordt chiropraxie niet vergoed maar u kunt zich aanvullend verzekeren om (een deel van) de behandeling wel betaald te krijgen - Massage Rotterdam. Op de website ziet u per zorgverzekeraar en type verzekering precies wat u krijgt. Verder lezen over chiropraxie Wilt u meer weten over chiropraxie, of wilt u een goede chiropractor vinden? Neem dan een kijkje op de websites van deze organisaties: .

Massage Op Maat

Even de tanden op elkaar dus! De deep tissue massage is een massagevorm die wordt gebruikt om chronische spierspanning en andere blessures te verhelpen. Hoewel sommige grepen hetzelfde zijn als die van tijdens de Zweedse massage, zijn ze langzamer en wordt er meer druk uitgeoefend op probleemgebieden. De masseur kan hierbij ellebogen, onderarmen, vingers en knokkels gebruiken om diepe verklevingen te verhelpen.

Er zijn veel problemen die behandeld kunnen worden met een deep tissue massage, waaronder een whiplash, chronische spanning, slechte houding, ischias, sportletsel of spierspasmen. IS DE DEEP TISSUE MASSAGE GESCHIKT VOOR MIJ? Een deep tissue massage richt zich meestal op een specifiek probleem, zoals chronische spierpijn, zenuwpijn of revalidatie na letsel.

Sporten Na Chiropractische Behandeling?

De voordelen van een deep tissue massage zijn trouwens niet alleen spier- en pijngerelateerd, maar verlagen ook de bloeddruk, hartslag en het stresshormoon waardoor je na de massage makkelijker kunt ontspannen. Een deep tissue massage is daarom niet alleen goed voor je lichaam en spieren, maar ook voor je geest.

Wanneer mensen toch pijn ervaren, is deze vaak afkomstig van de pijnlijke plekken en niet van de massage zelf. De diepe druk is nodig om knopen en verklevingen los te maken, spieren te stretchen en weefsel weer op zijn plek te krijgen. Vind je de behandeling toch wat pijnlijk? Vaak helpt het om tijdens de massage diep te ademen en te blijven ontspannen.

Wat Is Chiropractie? Rug- En Nekcentrum

Hij of zij kan er tijdens de behandeling rekening mee houden en er eventueel extra aandacht aan besteden. Soms zijn je klachten niet met een enkele behandeling te verhelpen. In dat geval zal je behandelaar of masseur aangeven dat het nodig is om vervolgbehandelingen bij te boeken. Na de behandeling kan je lichaam wat stijf of pijnlijk aanvoelen.

Een deep tissue massage (en elke andere massage met veel druk) is ook niet geschikt wanneer je zwanger bent of lijdt aan osteoporose (poreuze of zwakke botten). Tot slot kan een deep tissue massage onveilig zijn wanneer je last hebt van trombose of bloedklonters omdat deze door de massage kunnen loskomen.

Fysiotherapie Of Chiropractie; Wat Is Het Verschil?

Wat is het verschil tussen chiropractie en fysiotherapie?, vragen we Sophie Verstraeten, praktijkmanager bij Chiropractie Fysiotherapie. “Waar de chiropractor zich vooral richt op de wervels, wervelkolom en het zenuwstelsel, kijkt de fysiotherapeut voornamelijk naar de spieren en algehele spierstelsel. Daarnaast is een chiropractor opgeleid om röntgenfoto’s en scans te beoordelen.

Een ander verschil is de opleidingsachtergrond. Een chiropractor is academisch geschoold en heeft zijn opleiding genoten aan de universiteit (Massage Rotterdam). De opleiding fysiotherapie wordt gegeven op hbo-niveau”, legt Sophie Verstraeten uit. Voor veel mensen is chiropractie minder bekend dan fysiotherapie, wat houdt het in? “Chiropractie is een geneeswijze waarbij communicatiestoornissen tussen het zenuwstelsel en de gewrichten van de wervelkolom worden opgeheven door middel van het rechtzetten van de wervelkolom.

Chiropractie En Massage: Een Gouden Combinatie

De theorie achter deze behandeling is dat het lichaam zichzelf zonder operaties en medicijnen van allerlei aandoeningen kan genezen als de structuur van het bewegingsapparaat stevig genoeg is. Om die reden is het vooral belangrijk dat de ruggengraat in een goede houding staat.” Wat doet een chiropractor dan precies? “Behandelingen van een chiropractor richten zich vooral op blokkades in de wervelkolom.

Behandelingen worden vooral gebruikt om de pijn te verlichten in spieren, gewrichten, botten en bindweefsel (Massage).” En wat doet een fysiotherapeut? “De behandeling van een fysiotherapeut kan bestaan uit hands-on en hands-off therapie. Hands-on therapie is bijvoorbeeld het mobiliseren van gewrichten of het losmaken van bindweefsel. Hands-off therapie kan bestaan uit oefeningen die je mobiliteit, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen verbeteren.

Wat Is Het Verschil Tussen Fysiotherapie En Chiropractie

Het vak chiropractie heeft in Nederland geen titelbescherming, dat betekent dat iedereen zich een chiropractor kan noemen en het in de praktijk kan beoefenen. Het is daarom belangrijk om altijd te controleren of jouw chiropractor is geregistreerd bij een Chiropractoren Associatie.” .

More from Massage rugpijn

Navigation

Home

Latest Posts

Chiropractie - Fitness - Yoga - Massage

Published Oct 18, 22
10 min read

Dry Needling Cursus

Published Oct 16, 22
10 min read

Vocal Release

Published Oct 04, 22
10 min read